VPS bérlés: Minden, amit tudni érdemes a virtuális privát szerverekről

 

SSD webtárhely csomag

SSD webtárhely csomag

A mai világban elengedhetetlenek ezek a technológiák mindenkinek, akik online jelenlétre törekszenek. De vajon milyen lehetőségeink vannak pontosan? Milyen szolgáltatásokat érdemes igénybe vennünk? Hogyan biztosíthatjuk, hogy a legjobb döntést hozzuk meg ebben a kérdésben? Ezekre próbálom megadni a választ az alábbiakban. Az internetes jelenlét nem csak egy weboldal létrehozását jelenti – hanem azt is, hogy megbízható helyet találunk neki. A “WordPress tárhely”, “Viszonteladói hosting”, “VPS bérlés” és “Webtárhely szolgáltatások” kifejezéseket gyakran halljuk, de tudjuk-e valójában mire utalnak? És miért fontos mindez? Ismerkedjünk meg közelebbről ezekkel!
Szóval, beszéljünk a szerver bérlési árak összehasonlító elemzéséről. Az első dolog, amit észre fogunk venni, az az, hogy nagyon sokféle ár van a piacon. Lehet, hogy azt gondolod: “De hát ugyanazok a szerverek, nem igaz?” Nos, valójában nem egészen így van.
Először is vannak különböző típusú szerverek – például WordPress tárhelyet bérelhetsz vagy VPS (virtuális magán szerv) szervert. Ezeknek mind más-más az ára és felhasználhatósága. A WordPress tárhely például tökéletes választás lehet egy bloghoz vagy kisebb weboldalhoz. Könnyen kezelhető és gyorsan beüzemelhető – de mi van akkor ha nagyobb kapacitásra van szükség? Ekkor jön képbe a VPS szerver bérlés.
A VPS szerverek jóval erősebbek és rugalmasabbak mint a hagyományos shared hosting csomagok. Viszont ez sajnos meg is látszik az árukban – többe kerülnek mint egy egyszerű WordPress tárhely bérlése. De mit jelent pontosan ez?
Egy olcsóbb WordPress tárhely csomagot már akár havi néhány ezer forintért megkaphatsz míg egy belépő szintű VPS-t már inkább tízezer forint fölé kell kötnünk havonta.
És persze ott vannak még a viszonteladói tárhely csomagok is! Remek opció lehet ha saját ügyfeleknek szeretnéd továbbértékesíteni a webszállást – viszont itt tényleg figyelned kell mert könnyen elszabadulhatnak az árak!
Szóval hogyan tudod eldönteni milyen megoldásra van igazából szükséged? Érdemes alaposan utánajárni minden lehetőségnek mielőtt döntést hoznál – hiszen ahogy mondtam: rengeteg variáció létezik és könnyen elveszhetsz közöttük!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!